Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meisje doodt dieren op kinderdagverblijf

Een meisje van 10 jaar oud heeft vijf dieren gedood op een kinderdagverblijf in Heerlen. Bewakingsbeelden laten zien hoe het meisje vrijdagavond over het hek van het dierenverblijf klimt. Even later slingert ze een dode kip naar buiten.
meisje-doodt-dieren-ANP.jpg
Zaterdag heeft Schelburg aangifte gedaan van de fatale dierenmishandeling. - Foto: ANP

Medewerkers van kinderdagverblijf Beerengoed vonden zaterdagochtend de dode kip, twee eenden, een konijn en een cavia. Alle dieren waren gewurgd. Directeur Marion Schelburg is geschokt, meldt 1limburg. ‘De aanblik is afschuwelijk, het is net of je naar een foute film zit te kijken.’

Aangifte

Zaterdag heeft Schelburg aangifte gedaan van de fatale dierenmishandeling. Ook zou er een tweede meisje bij betrokken zijn, maar de dieren zijn doodgemaakt door het andere kind. ‘Het meisje woont hier vlakbij. Er moet een enorme problematiek achter zitten als je zo jong al zoiets doet.’

Psychische hulp

Het meisje is te jong voor strafrechtelijke vervolging. ‘Onze eerste zorg is nu dat er goede psychische hulp wordt geboden aan het meisje en haar familie. We kijken met onder andere het Openbaar Ministerie, specialisten en de school welke hulp we moeten bieden’, zegt een politiewoordvoerder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.