Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meerderheid babyfoons onvoldoende beveiligd

Gebruikers van een babyfoon met camera beveiligen het apparaat onvoldoende. Alleen gebruikmaken van een beveiligde wifi-verbinding is niet voldoende. Met een zelfgekozen wachtwoord maak je het hackers pas echt moeilijk.

Dit meldt de online beddenwinkel Bedden.nl. 1360 verzorgers van kinderen vulden vragen in over het gebruik van de babyfoon. 63 procent van de gebruikers van een babyfoon met camera heeft het apparaat onvoldoende beveiligd.

Helemaal onbeveiligd

Slechts één op de vijf gebruikers van een babyfoon met camera trof de belangrijkste beveiligingsmaatregel: het instellen van een zelfgekozen wachtwoord. Voor 13,5% van de gebruikers van het apparaat was dit de enige manier om het apparaat te beveiliging. Bijna 30 procent van de babyfoons is zelfs helemaal onbeveiligd. En een derde van de gebruikers had als beveiliging alleen gekozen voor een beveiligd wifi-netwerk. Uit de resultaten blijkt dat 29 procent van de babyfoons geheel onbeveiligd was.

In de kinderopvang

Ook in de kinderopvang wordt vaak gewerkt met verbindingen met camera’s, soms in het kader van het vierogenoprincipe. Het onderzoek werd beantwoord door verzorgers in het algemeen. Het is dus niet bekend hoeveel onbeveiligde babyfoons er in de kinderopvang zijn. Van alle respondenten gebruikt de helft een babyfoon zonder camera, maar hier liggen bijna nooit beveiligingsargumenten aan ten grondslag.

3 tips

Bedden.nl deelt drie tips om babyfoons met camera’s zo goed mogelijk te beveiligen:

  1. Wijzig het door de fabrikant ingestelde wachtwoord in een zelfgekozen wachtwoord
  2. Maak altijd gebruik van een beveiligd wifi-netwerk (dus geen openbaar netwerk)
  3. Zorg ervoor dat de software van het apparaat up-to-date is.

Soms vragen kleintjes veel aandacht van je op de groep. Moet je zo’n jengelende baby bij je houden of juist even laten huilen? Pedagoog Sanne Bosmans adviseert om te kiezen voor optie 3: aandacht geven. Lees in deze blog waarom


 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.