Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Medische kinderopvang wordt niet gecontroleerd

Daar waar de reguliere kinderopvang aan steeds strengere regels moet voldoen, ontspringt de medische kinderopvang de dans. Het screenen van nieuwe medewerkers is niet verplicht, er hoeven niet per se twee medewerkers op de groep te staan en de locaties worden niet op structurele basis geïnspecteerd. Dit meldt de krant Trouw.
Medische kinderopvang wordt niet gecontroleerd
Foto: ANP Photo

Op de medische kinderdagverblijven (MKD’s) verblijven kinderen van nul tot zeven jaar met ontwikkelingsstoornissen, psychische en gezondheidsproblemen. Medische kinderopvanglocaties vallen niet onder de Wet kinderopvang. Wie er verantwoordelijk is voor de inspectie van de medische kinderopvang, zoals bij de reguliere kinderopvang de GGD, is niet duidelijk.

Misbruik

De onduidelijkheid omtrent de inspectie van medische kinderopvang ligt extra gevoelig. Uit het onderzoek van de commissie Samson naar het misbruik in de jeugdzorg bleek dat verstandelijk beperkte kinderen drie keer meer kans hebben om seksueel misbruikt te worden.

2 REACTIES

  1. Ik roep dit al jaren! Ik begrijp er ook niets van…Mij is verteld dat de inspectie voor gezondheidszorg het toezicht tot zich neem. Maar dat toezicht is op heel andere zaken gericht. De pedagogische kwaliteit e.d. wordt niet bekeken, volgens mij.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.