Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marianne Velsink – Inburgeren

Taskforce, Emmi Pikler, het Landelijk Curriculum, Kinderopvangcolleges, wachtlijsten, bso-box, overgewicht bij kinderen, gastouderopvang, automatisering en verticale groepen. Mijn inburgering is begonnen: welkom in de wereld van de kinderopvang!

Ik denk, schrijf en werk sinds afgelopen augustus mee aan de totstandkoming van het vakblad Kinderopvang, de website kinderopvangtotaal.nl en de nieuwsbrief. Een ontzettend leuke uitdaging. Waar velen van jullie – soms met omwegen maar meestal bewust – hebben gekozen voor een vak met kinderen, is de wereld van de kinderopvang voor mij onverwacht op mijn pad gekomen. Ik kwam wel eens op het kinderdagverblijf van één van mijn neefjes en nichtjes, maar kennis van de branche? Nee, dat had ik niet.

Oren en ogen openhouden
Vanuit het niets aan de slag: dat betekent een stoomcursus kinderopvang volgen. Oren en ogen openhouden, ontmoeten en luisteren. Wat leeft er en wat kan er in de toekomst gaan leven in de sector? Ik probeer in de huid van professionals in de kinderopvang te kruipen. Hoe voelt het om iedere dag verantwoordelijk te zijn voor het welbevinden van tientallen kinderen? Wat beweegt jullie? Wat drijft jullie? Maar vooral: wat kan ik voor jullie betekenen?

Na twee maanden heb ik in de gaten dat kinderopvang omvangrijk en divers is. Zit ik de ene dag bij een bijeenkomst voor het Curriculum Kinderopvang, een dag later ben ik te vinden bij de zeepbaan op een sportveld in Winsum. Dit in het kader van de Vieze Week van kinderopvang kids2b in Noord Groningen.

Vanaf nul beginnen
En eigenlijk is vanaf nul beginnen helemaal zo slecht nog niet. Want simpele vragen kunnen verhelderend zijn in een sector die constant in beweging is. Nu maar hopen dat mijn eenvoudige vragen ook eenvoudig te beantwoorden zijn. Vast niet, nu de sector groter en groter wordt en het politieke belang van kinderopvang toeneemt.

Straks komt mijn vuurdoop op de Kindvak. Hopelijk keer ik boordevol inspiratie en ideeën weer terug op de redactie. En mochten we elkaar daar nog niet ontmoet hebben, dan spreek ik jullie graag hier op kinderopvangtotaal.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.