Zo ben ik

In haar boek Kinderen als beroep geeft Rita Kohnstamm praktische handvatten voor het werken met kinderen van 0-12 jaar. In deze serie vind je telkens een bewerking van een hoofdstuk uit dit boek. Deze keer aflevering 6: Zo ben ik, over de ontwikkeling van het zelfbeeld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De meeste tweejarigen weten wel of ze een jongetje of meisje zijn en kunnen dat ook aan andere blote kindertjes zien. Dat is een van de eerste tekenen van het ik-besef; maar op deze leeftijd gaat dat alleen nog maar over het eigen uiterlijk. En of ze bruin of blank zijn, klein voor hun leeftijd of juist lang, dat maakt hen op tweejarige leeftijd nog niet uit. Vanaf een jaar of vier, vijf verandert dat: ‘Ik wil geen krullen!’ En behalve over hun uiterlijk, gaan kinderen het dan bijvoorbeeld ook hebben over wat ze graag of juist helemaal niet

0
16

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.