Vrouwen en mannen

‘Mevrouw, ik kan nergens iets aan doen, want ik ben een puber en ik heb ADHD.’ Dat zei onlangs een leerling die uit de les was gestuurd. Daar kan hij nu nog aan toevoegen: ‘En ik ben een jongen.’ Meisjes doen het steeds beter in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.
Astrid v. Weijenberg

‘Mevrouw, ik kan nergens iets aan doen, want ik ben een puber en ik heb ADHD.’ Dat zei onlangs een leerling die uit de les was gestuurd. Daar kan hij nu nog aan toevoegen: ‘En ik ben een jongen.’ Meisjes doen het steeds beter in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. De universiteit telde in 2016 iets meer meisjes dan jongens. En in plaats van dat we blij zijn dat ze hun achterstand hebben ingehaald, moet de noodklok geluid worden. Jongens komen in de verdrukking.

SIRE maakte heel wat los met haar campagne om jongens jongens te laten zijn. ‘Met

0
31

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in