Vluchtelingenkinderen in de kinderopvang

Er komen grote aantallen vluchtelingen naar Nederland, waaronder ook veel kinderen. Sommige kinderopvangcentra organiseren speelochtenden of -middagen voor deze kinderen, om ze even hun zorgen te laten vergeten. Hoe is het om deze kinderen over de vloer te hebben?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ilse Raasing is directeur van Stichting Kinderopvang Waterland, en was afgelopen oktober even het enige houvast in een grote boze wereld voor een klein meisje uit Syrië. ‘We hadden een speelochtend georganiseerd voor de vluchtelingenkinderen die werden opgevangen in een sporthal in de buurt’, vertelt ze. ‘En zij was heel agressief en dwingend in haar spel met andere kinderen, dus dat ging steeds fout.’

Tot Ilse besloot het meisje op schoot te nemen en net zolang met haar te blijven zitten tot ze rustig werd. ‘Ik voelde aan haar gespannen lijfje hoe beschadigd en boos ze was door alles

0
15

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.