Vijf vragen aan: Arida Spek

Je houdt medewerkers tevreden door hen verantwoordelijkheid en zeggenschap te geven. Dat zegt Arida Spek (49), manager van de locaties Waterwiebels en Waterwoezels van De Kinderkoepel. Deze kinderopvangorganisatie in Hellevoetsluis, Brielle en Nissewaard heeft sinds een flinke reorganisatie in 2013 weer een bloeiend bedrijf met elf locaties en ruim honderd medewerkers.
Arida Spek

Heeft de reorganisatie in 2013 ook iets positiefs gebracht?

‘Een behoorlijke kwaliteitsverbetering. We hebben een peuterspeelzaalorganisatie in Hellevoetsluis overgenomen en Piramide als VVE-programma ook doorgevoerd in alle peuteropvanggroepen, dus in het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal. Daardoor werken we nu allemaal op hetzelfde niveau. Je ziet dat heel mooi in de praktijk. Bij Waterwiebels hebben we een binnenplein met een ballenbak, een speelschip en allerlei leuke hoeken, waar de peuters regelmatig allemaal samen ontwikkelingsspelletjes doen.’

Heb je daarmee de ideale kinderopvang bereikt, met volledig geïntegreerde VVE?

‘Ideaal nog niet. Er zijn locaties waarbij we bij een school zitten en soms werken

0
31

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in