Verbeter de babyopvang: Keep calm!

Nathalie Camacho en Sanne Bosmans (van pedagogisch adviesbureau Forsa) zien veel hardwerkende medewerkers vanuit hun passie werken in de babyopvang. De ambitieuze manager of pedagogisch coach doet er alles aan om te zorgen dat de opvang kwalitatief hoog is. Maar: hard werken heeft ook vele nadelen. Volgens hen verbeteren we de babyopvang door eerst te beginnen met ‘niets’ doen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik loop om 9.09 de babygroep op, ik zie een heleboel hardwerkende mensen. Een pedagogisch medewerker is druk in de weer met een aantal baby’tjes die aan het jengelen zijn. Ze probeert snel fruit te snijden, want de invalkracht is nog niet binnen. Ondertussen worden de boodschappen geleverd en de medewerker zucht: nog meer te doen op deze hectische ochtend. De pedagogisch coach zie ik letterlijk snelwandelen op de gang om te zorgen dat de invalkracht zo snel mogelijk kan beginnen. Ze neemt ondertussen een telefoontje aan van toekomstige ouders, die gelukkig een half uurtje later komen voor de rondleiding.

0
535

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.