Werken in een integraal kindcentrum: ‘veel meer werkplezier’

Kinderopvangorganisatie Zonnekinderen werkt samen met meerdere IKC’s in Gelderland. Basisschool en kinderopvang/bso volgen dezelfde pedagogische visie, maar hanteren nog wel ‘klassieke’ schooltijden. Hoe ervaren pm’ers het werken in het IKC?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Jef lintsen: ‘luister echt naar elkaar’

Jef Lintsen (30) werkt al drie jaar in verschillende IKC’s en sinds medio vorig jaar in IKC’s De Toorts en Tamboerijn in de Liemers. ‘Leerkrachten en pedagogisch medewerkers moeten elkaars deskundigheid respecteren.’

‘Onze bso’s gebruiken diverse ruimten van de scholen. Dat geeft veel meer mogelijkheden voor activiteiten’, vertelt Jef Lintsen, die na de PABO enkele jaren werkte als leerkracht en toen overstapte naar de bso. Hij is teamcoördinator bij twee IKC’s van Zonnekinderen. ‘We hebben vier pijlers voor activiteiten: cultuur, natuur, sport en multi-media. In een gewone bso zouden we nooit zoveel ruimte en

0
35

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.