VAAG, VAGER, VAAGST

Ruim 6,5 jaar geleden schreven juristen Reinoud Kroese en Peter Kuijper mede naar aanleiding van een belangrijke uitspraak van de Raad van State over de Beleidsregels kwaliteit kinderopvang een artikel in Management Kinderopvang met de nu nog steeds passende titel 'Knellende Regels'. Ook toen gaven ze een overzicht van de onduidelijke regelgeving. Nu is het de hoogste tijd voor deel twee.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto's: Adobe en Fotolia

Het doel van de Wet kinderopvang (2005) was om een einde maken aan de rechtsongelijkheid van en onduidelijkheid voor kindercentra door het invoeren van landelijke kwaliteitseisen, integrale regelgeving en uniform toezicht. Met de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang is beoogd de kwaliteit van de kinderopvang verder te verbeteren, minder af te vinken en meer nadruk op de kwaliteit in de praktijk te leggen. Helaas is ook de nieuwe regelgeving niet op alle punten duidelijk, concreet en specifiek genoeg, en soms zelfs niet uitvoerbaar en/of zelfs strijdig met andere regelgeving.

Een voor handhaving vatbare norm moet immers niet alleen zijn grondslag

0
96

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.