Toewerken naar meer stabiliteit voor kinderen

Continuïteit en stabiliteit in de groep zijn belangrijk voor de kwaliteit van kinderopvang en het welzijn van kinderen. Door de crisis in de kinderopvang en de wensen van ouders (meer flexibiliteit) zijn deze onder druk komen te staan. In de position paper ‘Stabiliteit versus flexibiliteit in de kinderopvang’ geeft het Landelijk Pedagogenplatform Kindercentra aan hoe verschillende partijen kunnen werken aan meer stabiliteit in de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Colorful stack of wood cube building blocks

Het Landelijk Pedagogenplatform Kindercentra (LPK) beschrijft in haar notitie ‘Bouwstenen voor een pedagogisch kwaliteitskader kinderopvang’ dat het belangrijk is om de continuïteit en stabiliteit ten aanzien van contacten met andere kinderen en pedagogisch medewerkers als belangrijke voorwaarde te zien voor de kwaliteit van de kinderopvang. Continuïteit en stabiliteit zorgen namelijk voor een voorspelbare en vertrouwde situatie voor kinderen, waarin medewerkers en kinderen elkaar goed leren kennen. Voorspelbaarheid en het met elkaar bekend/vertrouwd zijn, zijn basale kwaliteitsvoorwaarden voor een emotioneel en sociaal veilige opvangomgeving voor kinderen. Zo’n omgeving is een voorwaarde voor ontwikkeling. Kinderen durven pas vrijuit te spelen en nieuwe

0
53

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.