Springlab Bewegend leren met interactieve games

Bij kinderdagverblijf De Berenboot in Nijmegen hebben ze in januari innovatieve spellen aangeschaft om peuters meer te laten bewegen. Pedagogisch medewerkers zijn enthousiast: ‘Kinderen vinden het prachtig’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Springlab

Een donkere vrijdagmiddag in maart. De regen komt met bakken uit de lucht, maar de dreumesen en peuters van De Berenboot (een locatie van KION) deert dat weinig. Vrolijk rennen ze op het plein door de plassen, totdat de pedagogisch medewerker aankondigt dat de groep weer naar binnen gaat. De meeste kinderen vinden het prettig om even bij te komen, maar drie grotere peuters hebben duidelijk zin in meer actie. Daarom mogen ze van pedagogisch medewerker Robbert Zijlvaart nog even op de beweegvloer. ‘Welk spelletje vinden jullie leuk?’, vraagt hij. ‘Ik wil Puk! Soep maken!’, zegt Onno enthousiast. ‘Oké, dan

0
62

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.