Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Regelgeving schiet doel voorbij

De wandaden van Robert M. hebben een zware impact gehad op de kinderopvangsector. De commissie Gunning heeft onderzoek gedaan en aanbevelingen gegeven om herhaling te voorkomen. Veel van deze aanbevelingen zijn omgezet in wetgeving. Maar in de praktijk blijkt nieuwe wetgeving vooral voor de bso's onwerkbaar en contraproductief uit te pakken. Dit leidt tot problemen bij de inspectie en vaak ook tot handhaving, laat kinderopvangdirecteur Ans Keij zien aan de hand van voorbeelden uit haar eigen organisatie.
Foto: AdobeStock

In

Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

  1. ik heb ook te maken gehad met dit soort inspecteurs. het is toch de bedoeling dat de GGD samen met de kinderopvang komt tot goed en veilig kinderopvang. je hebt inspecteurs die echt geinteresseerd zijn in hoe je werkt en waarom je bepaalde dingen zo doet. je gaat dan in gesprek en soms leid dat tot een verandering.of aanpassing. MAAR je hebt ook inspecteurs die binnenkomen met een houding van:WAT KAN IK HIER AFKEUREN. Je kunt dan praten wat je wild maar ze zijn alleen uit op het speuren naar fouten. bij mij waren dat de lampen in de slaapkamers. Ze hingen daar al 12 jaar maar nu waren ze ineens gevaarlijk omdat ze niet van kunststof waren. ze moesten per direct vervangen worden. Hoezo is dat mijn fout ik kan toch niet weten dat ik (in haar ogen) al 11 jaar een onoplettende collega als inspecteur heb gehad.En de gemeente gaat dan altijd achter de GGD staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.