Puntje van pont – Mannen

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft elke maand zijn visie bij een van de pedagogische artikelen in Kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In De Bilt is weer een man opgepakt omdat het vermoeden bestaat (hij is nog niet veroordeeld, we blijven dus van een verdachte spreken) dat hij kinderen die aan hem waren toevertrouwd seksueel heeft misbruikt. En daarmee komt de vraag ook weer naar boven of mannen wel thuis horen in de kinderopvang. Geen makkelijke vraag, want iedereen begrijpt natuurlijk de sentimenten die er spelen.

Nu is het niet zo dat alleen mannen pedofiele misdrijven plegen. Een voorbeeld: van de 16000 kinderen die de Engelse kindertelefoon belden over het misbruik waar ze slachtoffer van waren, bleek dat het in 2000 gevallen

0
50

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.