PPINK – Voordelen van horizontaal

Hoewel PPINK de problemen van het personeelstekort niet onderschat, is de beroepsvereniging ook blij met de kwaliteitsimpuls in babygroepen. ‘Uit onderzoek blijkt dat horizontale groepen de minste stress opleveren voor nuljarigen’, zegt Anna de Lange, algemeen bestuurslid van PPINK.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

De baby krijgt momenteel veel aandacht. Zo is er de nieuwe baby-bkr (1:3) vanaf 1 januari. Daarnaast moeten medewerkers die met nuljarigen werken op termijn een opleiding Babyspecialist hebben. Anna de Lange: ‘We denken mee over de instroom van personeel. Wij zien de oplossing in het samen met de ROC’s aanbieden van meer scholing, zoals BBL-opleidingen; werken en leren tegelijk. En we willen meer jongeren, ook mannen, bij hun beroepskeuze enthousiast maken voor kinderopvang’.

De kwaliteitsmaatregelen verrijken ook het vak van pedagogisch medewerker, vindt PPINK. ‘Inzichten veranderen. We zijn voorstander van horizontale groepen met één medewerker op drie kinderen, waarbij

0
28

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.