Pedagogisch professional in spagaat

De digitalisering heeft de werklasten van de pedagogisch professional niet verlicht. De administratieve taken lijken alleen maar meer te worden, terwijl werkgevers daar in de regel onvoldoende uren voor beschikbaar stellen. Voorzitter Marijke Schuurkes van PPINK trekt aan de bel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het administratieve takenpakket van een pedagogisch professional is niet gering. Marijke Schuurkes somt op: ‘Presentielijsten, dagschema’s met slapen/voeding voor baby’s, slaapkamerregistratie, observatiesystemen, thema’s voorbereiden, nieuwe kinderen in het systeem invoeren. En dan moet je ook ouders nog regelmatig een leuk bericht of foto sturen via de ouderapp. Alles bij elkaar opgeteld kost dit veel tijd. Steeds meer gebeurt digitaal, maar niet iedereen is even digivaardig. Dat is niet leeftijdgerelateerd, sommigen zijn er gewoon niet handig mee. Veel groepen hebben één tablet of computer. Dat betekent dat als je collega daarmee werkt, jij moet wachten. Het resultaat is dat veel taken

0
36

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.