Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Over geduld en ongeduld in je groep

Soms zeg je wel eens (of denk je bij jezelf): nu ben ik er klaar mee! Dan is je geduld op. Het is ook lastig om in je groep altijd voor ieder kind eindeloos geduld op te brengen; je zit immers ook met het dagritme of een activiteitenprogramma dat je moet volgen. Maar het lijkt wel of we in onze maatschappij steeds ongeduldiger worden. Dringt dit ongeduld ook binnen in jouw organisatie, bij ouders, in je groep en bij jezelf? Hoe ga jij hiermee om? Een interview met Joop Berding over zijn boek Opvoeding en onderwijs tussen geduld en ongeduld. Joop werkte jarenlang in het onderwijs en heeft veel over opvoeding geschreven, onder andere over de pedagogiek van Janusz Korczak.

‘Geduld

Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.