Op zakmesles bij BSO Wijs

Kinderen en messen gaan niet samen? Wel bij BSO Wijs in Utrecht. Vanaf zeven jaar krijgen kinderen hier ‘zakmesles’. Duidelijke protocollen houden het risico binnen de perken. Pedagogisch medewerker Doreen Rugers (30): ‘Natuurlijk moet er wel eens een pleister worden geplakt, maar kinderen krijgen door de zakmesles juist vaardigheden en zelfvertrouwen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Doreen ging zeven jaar geleden, een maand na de start van BSO Wijs, aan de slag bij vestiging Driebergen. Ze heeft Bos- en Natuurbeheer gestudeerd en deed daarna een kinderopvangopleiding: de perfecte achtergrond voor op een buiten-bso. ‘We hebben vanaf het begin gewerkt met zakmessen. Je leert kinderen knippen met een schaar en knutselen met lijm, waarom zou je ze dan niet leren hoe je goed met een mes omgaat? Het is een basisvaardigheid die hoort bij de ontwikkeling. Het is goed als kinderen weten hoe ze veilig een mes kunnen gebruiken en het is bovendien handig. Wie een punt

0
56

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.