Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ode aan de groeikracht

Afgelopen maand heeft de natuur definitief de winter van zich afgeschud. Voorjaar 2021 is van start gegaan. Het frisgroene blad priemt door het herfstblad van vorig jaar; variaties in groen zoals het blad van het fluitenkruid, de smeerwortel en de jonge brandnetels. Een steeds rijkere schakering aan heem-soorten vullen onze berm, (bos)plantsoen en waterkant.
Jeanette van der Meulen is sinds 2004 pionier in de ontwikkeling van natuurlijk spelen. Dit startte bij haar zoals elke innovatie met verwondering: waarom staan in vredesnaam alle bomen en struiken buiten de hekken? Van hieruit is zij samen met personeel, ouders en kinderen op pad gegaan en ontwikkelde een heel eigen aanpak in zowel inrichting als gebruik van natuurlijke speelplekken in de kinderopvang. Haar drive is de verbinding tussen kinderen en natuur spelenderwijs weer in elkaar te vlechten. Zij is als bestuurslid acht jaar betrokken geweest bij Springzaad en biedt haar expertise op dit moment aan als zzp'er in losse projecten.
Premium
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.