Nieuwe brancheorganisatie splijt kinderopvang

De kinderopvang heeft weer twee brancheorganisaties. In april is de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) opgericht. Dat veroorzaakt veel opschudding in de branche. Een peiling van de meningen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vijf jaar na de fusie van de Branchevereniging Ondernemers in de Kinderopvang en de MOgroep Kinderopvang lijken de wegen van ondernemers en maatschappelijke organisaties weer uiteen te gaan lopen. De fusie moest destijds zorgen voor één krachtig geluid richting de buitenwereld. Een aantal maatschappelijke organisaties vindt dat daardoor hun verhaal niet goed voor het voetlicht is gebracht. Helga Fidder (Kinderopvang OOK uit Apeldoorn), een van de oprichters van de BMK: ‘Het bleek lastig om beide geluiden goed te laten horen. Daardoor krijg je een hybride verhaal. De brancheorganisatie spreekt daardoor met meel in de mond. Het verhaal wordt grijs

0
18

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.