Mondomijn begint kindcentrum 0 tot 18 jaar

Mondomijn in Helmond is misschien wel hét integrale kindcentrum van de toekomst. In dit IKC, dat valt onder Korein en QliQ Primair Onderwijs, volgen 450 kinderen van nul tot dertien jaar één lange, individuele leerlijn. In de nabije toekomst wordt dit ‘van nul tot achttien jaar’, dus inclusief voortgezet onderwijs.

De grens tussen kinderopvang en school is zo goed als verdwenen. Een innovatief concept dat van de Onderwijsinspectie het label ‘Excellent’ kreeg. Directeur Joke Tillemans (38) noemt de ontwikkeling van dit kindcentrum dan ook ‘een continue leerschool’.

Wat meteen opvalt als je door Mondomijn loopt, is de transparantie. De ruimtes zijn royaal opgezet en heel licht dankzij grote ramen en veel glazen tussenwanden. De deur van het kantoor van directeur Tillemans staat open. In de ruimte naast haar is door de glazen wand zichtbaar hoe een pianodocent geduldig een meisje lesgeeft op de toetsen. Een jongen van een jaar of

0
33

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in