Meer aandacht voor duurzaamheid

Zonnepanelen, dubbel geïsoleerd glas, luiers inzamelen: van alle mogelijkheden om duurzaam te werken, worden er in de kinderopvang nog maar weinig toegepast. En dat is jammer, want er valt met soms simpele middelen veel te besparen. Ook in financieel opzicht.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In 2014 besloot Ilse Vlaming te stoppen met de Groene Giraf, de stimuleringsprijs voor de meest duurzame kinderopvangorganisatie. Er waren onvoldoende deelnemers om de prijs financieel sluitend te krijgen. Deelnemers konden meedoen door voor 89 euro een checklist aan te schaffen en vermelding op een duurzame kaart. Die drempel was voor veel organisaties te hoog. En dat terwijl er op het terrein van duurzaamheid veel te winnen viel, constateerde Vlaming toen ze in 2010 de prijs in het leven riep. ‘Het bewustzijn van het belang van duurzaamheid was laag. Ik schrok ervan. Simpele dingen als zuinig omgaan met grondstoffen,

0
23

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.