Meer aandacht voor de bso

Er moet meer aandacht komen voor de bso, vindt PPINK. Er is behoefte aan talentontwikkeling en (bij)scholing van bso-medewerkers. Kinderopvang-opleidingen zouden ‘bso’ als specialisatie kunnen aanbieden en het aanbod van gerichte cursussen moet worden uitgebreid. Kortom: de bso is aan de beurt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Robin de Vos (40) is vice-voorzitter van PPINK en pedagogisch professional bij bso Top (onderdeel Kober, Breda). ‘Door alle nieuwe wetgeving hebben organisaties hun handen vol aan de veranderingen bij de dagopvang. Babyspecialist, pedagogisch coach, BKR… Maar daardoor is er nu te weinig ruimte voor ontwikkelingen bij de bso.’ De bso vergt andere kennis en vaardigheden dan de baby- en peuteropvang, benadrukt De Vos. ‘Wij hebben te maken met twee leeftijdsgroepen. Bij 4- tot 8-jarigen gaat het vooral nog om activering en cognitieve ontwikkeling. Bij de 9-plussers draait het vooral om goed luisteren. Wat willen deze kinderen? Je hebt te

0
357

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.