Liefde tonen is ongemakkelijk geworden

Misbruikincidenten hebben de kinderopvang onder een vergrootglas gelegd en pedagogisch medewerkers in verlegenheid gebracht. Als het gaat om het tonen van genegenheid aan een kind, gaat het nu vooral over wat niet mag. Dat maakt het onderwerp liefde, genegenheid en aanraken alleen maar ingewikkelder. Terwijl het ook zo belangrijk is! Tijd voor een omslag. Wat mag er wél? En hoe moet je het thema professioneel benaderen in plaats van alleen maar gevoelsmatig?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Laatst nog schakelden pm’ers van KindeRdam hulp in. Een meisje wilde hen steeds op de mond zoenen. Maar dat bracht pm’ers in verlegenheid. Hoe moeten we de behoefte van dit meisje beantwoorden? Of moeten we hier toch een grens trekken? De locatiemanager ging het gesprek met de pm’ers aan. ‘Best een beladen gesprek, omdat er twee kanten zijn. De behoefte van het kind dat je niet wil afwijzen en het professionele ongemak van de pm’ers’, vertelt Simon Hay. Hij is pedagoog bij kinderopvangorganisatie KindeRdam in Rotterdam. ‘Het is belangrijk om met elkaar af te stemmen wat professioneel gedrag is. Wat

0
380

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.