‘Ja, het moet. Maar soms kan het niet’

Twee vaste gezichten voor baby's. Verreweg de meeste kinderopvangondernemers zijn het erover eens dat deze eis in de Wet IKK een goede is. Maar de huidige wettekst is niet werkbaar, vinden de brancheorganisaties. Staatssecretaris Van Ark belooft aanpassingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

Baby’s mogen vanaf dit jaar maximaal twee vaste pedagogisch medewerkers toegewezen krijgen. Op de dagen dat het kind komt, is een van hen aanwezig in de stamgroep van het kind. Hoewel er hier en daar geroepen wordt dat het geen kwaliteitsverbetering is, betwisten weinigen het nut van de maatregel. Toch is de praktijk weerbarstig. Op structurele basis is het niet zo ingewikkeld om te voldoen aan het twee-vaste-gezichtencriterium. Diverse kinderopvangorganisaties doen het al jaren en halen hun schouders op over de maatregel. Nijpend wordt het echter bij onvoorziene omstandigheden. Wat als de ene vaste medewerker op vakantie is en de

0
150

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.