Hoe neem je de leiding?

‘Speels leren, lerend spelen’ is een scholingstraject voor pedagogisch medewerkers. De training gaat uit van drie ‘pedagogische posities’; drie manieren van om het spelen van kinderen te begeleiden: nabij zijn, meespelen en leidinggeven. In deze serie belichten we ze één voor één. Dit is derde en laatste aflevering: leidinggeven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kinderen leren veel als ze spelen. Soms bedenken ze hun eigen spelactiviteiten, soms doe jij dat als pedagogisch medewerker. Waar let je dan op? Hoe neem je op een goede manier de leiding?

Een druilerige voorjaarsmorgen. Terwijl de regen langs de ramen drupt van peuterspeelzaal Klein Duimpje (onderdeel van Stichting Peuterwerk) in Nieuw Buinen, brengt pedagogisch medewerker Henny Klok er binnen goed de stemming in. Ze heeft de kinderen om zich heen verzameld en zet muziek op. Het is een vrolijk liedje in een laag tempo, waarin verschillende lichaamsdelen worden benoemd. Henny zingt uit volle borst mee en ondersteunt de

0
56

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.