Het effect van coaching op reflectievaardigheden

Kinderopvangorganisaties moeten hun pm’ers na volgend jaar verplicht gaan coachen op de werkvloer. De Kinderopvang Academie en student Irene Bos waren daarom nieuwsgierig naar het effect van coaching op de reflectievaardigheden. ‘Het verschil tussen voor en na coaching is groot.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Per januari 2019 hebben alle pm’ers het recht op coaching door een coach op hbo-niveau; elke houder moet daar jaarlijks een minimaal aantal uren per vestiging aan besteden. Daarmee hopen (demissionaire) minister Asscher en de brancheorganisatie de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang te verhogen. Dus toen student ecologische pedagogiek Irene Bos (Hogeschool Utrecht, minor coaching) vorig jaar aanklopte bij de Kinderopvang Academie met het voorstel om haar afstudeeronderzoek te wijden aan het effect van coaching, was directeur Elsbeth Post van de partij. De vraag die beantwoord moest worden, was: wat is het effect van coaching op de reflectievaardig- heden van

0
114

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.