Groepsgevoel

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft elke maand zijn visie bij een van de pedagogische artikelen in Kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is waarschijnlijk het domste dat je kunt doen in een stukje voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang: over voetbal beginnen. En toch doe ik het. Je groep kinderen kun je namelijk zien als een voetbalelftal. Ze kunnen individueel namelijk best goede spelers zijn, de coach (jij dus) moet er vooral voor zorgen dat ze op elkaar raken afgestemd. Jij moet van elf spelers dus een team maken, een groep. Mensen die mij wel eens tegengekomen zijn bij een lezing, training of workshop, weten dat ik ‘Het kind centraal’ dan ook een pedagogische misdaad vind. Nog nét voor ‘Samen spelen,

0
23

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.