Gelukkig onderzoeksjaar

In dit nieuwe jaar blik ik graag nog even terug op 2016. In het afgelopen jaar zijn er naar ruwe schatting ruim driehonderd wetenschappelijke studies naar de kinderopvang verschenen in het gezaghebbende Web of Science. Dit is het aantal publicaties dat je vindt als je in deze database zoekt op ‘childcare’ en ‘2016’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het onderzoek

Wereldwijd is er in het afgelopen jaar bijna één studie per dag verschenen.

Een van de meest geciteerde kinderopvangstudies verscheen verrassend genoeg in het Journal of Gerontology. Het ging namelijk om een studie naar opa- en oma-opvang in Europa. Deze studie werd snel opgepikt en was in die zin de ‘hit’ van afgelopen jaar. Nederlands onderzoek was er zeker ook en de Nederlandse studies sloten goed aan op bredere, internationale trends in het kinderopvangonderzoek. Een belangrijk thema in binnen- en buitenland was ‘crèchestress’. Een Nijmeegse studie liet zien dat jonge kinderen relatief hoge cortisolniveaus hebben in kinderdagverblijven,

0
16

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.