Een gezamenlijke ontdekkingsreis

Hoe realiseer je binnen anderhalf jaar vanuit verschillende organisaties een goed lopend integraal kindcentrum? Marike Vroom ging op bezoek bij IKC De Hoge Hoeve in Westervoort en sprak met de betrokkenen over deze successtory. Het geheim: chemie tussen de partijen, durven loslaten, werken vanuit één visie en elkaar wat gunnen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op een doordeweekse avond in februari zitten drie stralende heren in het IKC De Hoge Hoeve: Wim Oosterman (directeur van het IKC), Job van Velsen (die vanuit zijn bedrijf EtuConsult het proces heeft begeleid) en Arjen Wientjes (directeur van kinderopvangorganisatie Zonnekinderen). Enthousiast vertellen ze hun verhaal: hoe hier in een onwaarschijnlijk hoog tempo een IKC is neergezet waarin de samenwerking op rolletjes loopt.

Job van Velsen vertelt dat het proces is gestart bij de bestuurders. ‘Zij hebben gezamenlijk hun nek uitgestoken. Ze zijn gaan uitzoeken hoe ze elkaar konden versterken en hebben een visie geformuleerd.’ Voor de functie van

1
44

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.