Druk druk druk

De werkdruk in de kinderopvang wordt steeds hoger, zo constateerde de FNV onlangs. Orthopedagoge Sanne Bosmans schreef er op Kinderopvangtotaal een inspirerende blog over. Zij zegt: ‘Met maatregelen als het terugbrengen van vier naar drie baby’s per groep breng je het niveau van de kinderopvang niet omhoog. Pm’ers en managers moeten zélf de omslag maken en bewust kiezen voor rust en kwaliteit.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sanne Bosmans runt samen met Nathalie Camacho FORSA Pedagogiek in Utrecht. De twee vrouwen coachen en trainen medewerkers in de kinderopvang. Sanne: ‘Alles wat wij doen is erop gericht om de kwaliteit van de kinderopvang te vergroten. Maar ik merk vaak dat de prikkel die wij geven maar even zin heeft. Al snel vervallen pm’ers en managers weer in hun oude gewoonten en dat heeft, is mijn ervaring, vooral te maken met de grote druk die zij dagelijks voelen.’

‘Pm’ers zijn heel goed in hard werken, maar dat is ook hun valkuil’

Die constante druk is funest, zegt Sanne. Niet

0
91

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.