Column – Dromen van één cao

IKC's zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Tien jaar geleden dachten we misschien nog aan een hype, inmiddels is het de pedagogische richting die we kiezen in Nederland, maar ook over de grenzen. We hebben onderzocht hoe belangrijk de eerste levensjaren van kinderen zijn en willen hen van nul tot twaalf jaar volgen, stimuleren en begeleiden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Peter van Zijl

Eén visie, één doorlopende leerlijn. Is de IKC-vorm alleenzaligmakend? Nee. Ik denk ook niet dat straks alle kinderopvangorganisaties en scholen met elkaar verweven zijn. Er blijft altijd ruimte voor een mooie boerderij-eenpitter, een sport-bso die liever samenwerkt met de rugbyvereniging, of een grotere kinderopvangpartij die ervoor kiest om zich niet te verbinden aan onderwijs. Maar over het algemeen is één ontwikkelingslijn zonder harde grenzen tussen kinderopvang en onderwijs wel de richting die we op willen.

We hebben echter een wet- en regelgevingssysteem dat hierop achterloopt. Dat zorgt voor organisatorische leeuwen en beren op het IKC-traject, waardoor vergaande pedagogische verandering stroef

0
33

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.