Dit is gewoon een regelrechte bezuiniging’

In de luwte van de discussie over de nieuwe beroepskracht-kindratio voor baby’s, bereiden bso’s zich ook voor op een bkr-wijziging. Vanaf 1 januari 2019 mogen bso’s twaalf 7+’ers per pedagogisch medewerker opvangen, in plaats van tien. Maar veel bso’s zien dit, om allerlei redenen, helemaal niet zitten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

De ruimere bkr-maatregel voor de bso, om de krappere bkr-maatregel voor baby’s te kunnen bekostigen. Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark windt er in haar uitspraken geen doekjes om. Zij houdt kinderopvangaanbieders voor dat de bkr-maatregel op de bso zorgt voor lagere personeelskosten, zodat ondernemers/houders dit kunnen compenseren met de hogere personeelskosten voor de babygroep. Maar is dit ook de realiteit? Nee, zeggen veel aanbieders van buitenschoolse opvang.

Terwijl de bkr op de bso wordt versoepeld, gaat het maximum-uurtarief voor de bso in 2019 juist omlaag. In totaal met 0,34 cent. Dat betekent dat ouders in 2019 minder kinderopvangtoeslag

0
136

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.