De worsteling van kleine organisaties

Kleine organisaties hebben grote problemen om te voorzien in een pedagogisch beleidsmedewerker/coach. De eigenaren die zelf die functie willen vervullen, hebben vaak een vooropleiding die daar niet voor kwalificeert. Of ze weten niet in hoeverre dat zo is. Vervolgens moeten ze kiezen tussen een omslachtig EVC- traject of een kostbare verkorte opleiding. 'De manier waarop dit gaat, is erg frustrerend.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

Arianne van der Werf-Domen, directeur-eigenaar van Kleinschalige Kinderopvang ‘Jeremina’ (10 kindplaatsen, 4 pm’ers), heeft een achtergrond in de gastouderopvang. De implementatie van de wet- en regelgeving rond de wet IKK heeft ze vorig jaar welgemoed ter hand genomen; beleidsplan veiligheid en gezondheid, mentorschap en babytrainingen – allemaal te doen. ‘Maar bij het onderdeel pedagogisch coach/beleidsmedewerker loop ik compleet vast.’ Om toegelaten te worden tot de hbo-opleiding Pedagogisch coach en beleidsmedewerker is een pedagogische vooropleiding op mbo-niveau 4 vereist. Zoals veel eigenaren van kleine organisaties heeft Van der Werf-Domen een vooropleiding die achteraf op niveau 3 werd ingeschaald – in haar

0
137

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.