De Wet IKK en de babygroep

De nieuwe beroepskracht-kindratio (bkr) voor baby's levert een hoop gepuzzel op in de kinderopvang. Eén oplossing bestaat niet. In deze serie vertellen houders en medewerkers in de kinderopvang hoe zij invulling geven aan de nieuwe bkr én welke argumenten daaraan ten grondslag liggen. In deel 1: een andere groepsindeling.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Extra pm’er

De gedachtegang liever een kindplaats inleveren dan een volwassene erbij kan Anoeska Geerlings, pm’er bij kinderopvangorganisatie Dol-Fijn in Schijndel, helemaal volgen. Ook zij kozen voor een andere oplossing. De locatie telt 34 kindplaatsen, verdeeld over één verticale groep en twee horizontale groepen (0-2 en 2-4 jaar). Voor zowel de verticale als de groep van 0-2 jaar zou er dus een extra pm’er aangesteld moeten worden. ‘Omdat wij in die nieuwe setting moesten werken, vroeg onze leidinggevende of we dit zagen zitten. Maar al snel kwamen we erachter dat een extra collega op de groep meer nadelen dan voordelen

0
88

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.