Kwaliteitsmonitor gastouderopvang

Eindelijk, zo lijkt het, is het de beurt aan de gastouderopvang om te professionaliseren. De sector werd meegenomen in de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang en dat gaf een redelijk beeld van de sterke en zwakke plekken van gastouderopvang. Met de Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang kunnen gastouders kijken hoe ze het zelf eigenlijk doen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op een zaterdagochtend verzamelen zich ergens in een zaal ongeveer driehonderd gastouders. Ze krijgen informatie over de ontwikkeling van een wetenschappelijk instrument om de kwaliteit van de gastouderopvang te meten. ‘Op een zaterdagochtend!’, herhaalt Mirjam Gevers Deynoot-Schaub. Zij is onderzoeker aan het Kohnstamm instituut en eerste auteur van de Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang. ‘Je hoort vaak over gastouderopvang als een onprofessionele sector waar weinig grip op is. Maar de gastouders die ik hier sprak stonden te trappelen om te professionaliseren. Ik was daar best wel van onder de indruk.’

Kwaliteitsmonitors

Mirjam heeft een ruime ervaring met onderzoek en het ontwikkelen van kwaliteitsinstrumenten

0
212

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.