Column – Ruimte voor mbo 2

In de kinderopvang is grote vraag naar meer handen. Tegelijkertijd is er een overschot aan MBO 2-verzorgenden. Waarom wordt in de kinderopvang dan toch nog weinig gewerkt met groepshulpen, vraagt Astrid van de Weijenberg zich af.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wie een ziekenhuis bezoekt, wordt er verwelkomd door aardige dames. Bijna ieder ziekenhuis kent ze, de gastvrouwen. In bijna ieder ziekenhuis zijn het vrijwilligers. Net als de mensen die er met de bibliotheekkarren lopen. Ook de echte, openbare bibliotheken worden trouwens voor een groot deel bemand door vrijwilligers. Op de streekbus van het vervoersbedrijf rijden vrijwilligers. En in de culturele sector is bijna de helft van de functies onbetaald, schrijft NRC Handelsblad (11 april). En als het werk niet door vrijwilligers wordt gedaan, dan is het wel ondergebracht bij duurder betaalde krachten. In het onderwijs is een schreeuwend tekort aan

0
62

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.