Column – De Arena

Ongeveer vier jaar geleden laaide in Nederland de discussie op over de afnemende vaccinatiegraad. Bij BOinK was het ons al eerder opgevallen dat telefoontjes over de aanwezigheid van niet-gevaccineerde kinderen niet meer alleen uit de 'bible belt' kwamen maar uit de centra van de grote steden. Dat was opvallend.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De aanleiding voor de pers om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van niet-gevaccineerde kinderen op kinderdagverblijven was niet toevallig een incident in een grote stad. Een paar kinderen jonger dan 14 maanden, waren als gevolg van mazelen ernstig ziek geworden. De meest voor de hand liggende oorzaak was de aanwezigheid van een niet-ingeënt kind.

In landen om ons heen was de discussie over de afnemende vaccinatiegraad op dat moment al volop gaande. Wat daarbij opviel was de duidelijke stellingname van verantwoordelijke ministers. In de Verenigde Staten en dichterbij huis in Duitsland spraken Obama en Merkel zich duidelijk uit over

0
60

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.