Buiten slapen: ook in de winter

Frisse lucht zorgt voor een goede en diepere slaap. Dus bieden veel kinderdagverblijven de mogelijkheid om kleintjes buiten te laten slapen. Kan dat onder alle weersomstandigheden? En waar let je op als het bijvoorbeeld pijpenstelen regent of vriest dat het kraakt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een grijze, regenachtige dinsdagmorgen. In de babygroep van De Tweeling Kinderopvang in Nijmegen is het voor veel kindjes tijd om te gaan slapen. Pedagogisch medewerker Lieke Steinfort-Houkes brengt Rein (8 maanden) naar bed. Ze legt hem op het aankleedkussen, haalt een groen vestje uit de kast en trekt het de baby aan, over zijn gewone kleding. Ook krijgt hij een dikke slaapzak aan. Dan tilt ze hem op en loopt de tuin in. Daar legt ze Rein voorzichtig in een buitenbedje: een houten hokje op hoge poten met bovenaan de achterwand een hor voor de frisse lucht (en tegen insecten)

0
206

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.