Baby’s op ontdekkingsreis

In de tiendelige serie 'De Babyspecialist' haken we in op alle facetten die komen kijken bij het werken met de allerkleinsten in de kinderopvang. Dit is aflevering 2: over de interactievaardigheid ‘respect voor autonomie’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als kinderen mogen zijn wie ze zijn, krijgen ze vertrouwen in zichzelf. Daarom is het belangrijk dat een kind de kans en de ruimte krijgt om de wereld om zich heen te ontdekken en leert om zelf problemen op te lossen. Bij peuters en kleuters zie je die drang naar autonomie vaak in het zelf willen doen. Ook baby’s hebben een aangeboren drift om zelfstandig de wereld om zich heen waar te nemen. Als pedagogisch medewerker kun je dat verlangen heel goed stimuleren, vindt pedagoog Judith Kuiten. ‘Baby’s zijn prima in staat zelf uit te pluizen wat ze wel en

0
67

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.