21 x nieuwe kwaliteit in de kinderopvang

Minister Asscher (SZW) is met branchepartijen Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland (voorheen MOgroep), ouderorganisatie BOinK en de vakbonden FNV en CNV tot een akkoord gekomen over kwaliteitsverbetering in de kinderopvang. In het plan Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) staan 21 voorstellen voor nieuwe kwaliteitseisen in de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Meer kwaliteit, minder bureaucratie, meer ruimte voor maatwerk en het toezicht meer gestuurd op inhoud in plaats van op lijstjes. Veel punten die minister Asscher in zijn voorstel in juli 2015 noemde, werden door de vijf (branche)partijen vier maanden later in een tegenvoorstel omarmd. Maar aan sommige nieuwe regels blijken in de praktijk of in het toezicht nog wat haken en ogen te zitten. In het uiteindelijke plan is daarom soms gekozen voor een middenweg. Zoals het punt ‘ruimte voor maatwerk’ als het gaat om kwaliteitseisen voor de binnen- en buitenruimte, de ratio of de stabiliteitseisen. Kinderopvanglocaties die hiermee

0
19

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.