10 tips over het personenregister

Vanaf 1 maart gaat het personenregister in de kinderopvang in. Dat betekent dat niet alleen pm’ers en gastouders zich moeten laten screenen en registreren. Dit gaat nu ook gelden voor iedereen die structureel op de opvanglocatie aanwezig is. Wie valt er onder deze groep?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
  1. Uiteraard de houder of de voorgenomen houder van een kindcentrum én de pedagogisch medewerkers en gastouders. Dit was met de continue screening ook al het geval.
  2. Uitzendkrachten die tijdens opvanguren (gaan) werken op een locatie waar kinderen worden opgevangen.
  3. Stagiaires die op de opvang werken, behalve ‘snuffelstagiaires’ die eenmalig vijf dagen komen. Omdat deze stage een eenmalig karakter heeft en de scholier geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor de kinderen, hoeft deze zich niet in te schrijven in het register.
  4. Kantoorpersoneel en bemiddelingsmedewerkers van een gastouderbureau. Kortom; alle personen die vanwege hun functie toegang hebben tot informatie over de kinderen die
0
136

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.