Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maand betaald ouderschapsverlof bij Op Stoom

Marianne Velsink
Kinderopvangorganisatie Op Stoom biedt vaders en mede-moeders een betaald ouderschapsverlof aan van een maand. Daarmee volgt de organisatie het voorbeeld van Humanitas Kinderopvang en een bedrijf als ING.
Foto: iStock

In Nederland hebben vaders en mede-moeders recht op vijf dagen ouderschapsverlof na de geboorte van hun kind. Daarmee bungelt Nederland onderaan een Europese lijst van ouderschapsverlof.

Welzijn kinderen

Onder het mom van ‘Waarom wachten op Den Haag als je ook zelf het heft in handen kunt nemen’ biedt Kinderopvang Op Stoom kersverse vaders en lesbische partners vanaf 1 januari 2018 een maand betaald geboorteverlof. ‘We gunnen niet alleen moeders, maar ook partners tijd om een band op te bouwen met hun pasgeboren kindje. In ons werk staat het welzijn en de ontwikkeling van kinderen centraal. Daar sluit de keuze van verlengd betaald geboorteverlof volgens ons helemaal bij aan’, aldus Renate Quispel, Hoofd Personeelszaken.

Mannen

Op Stoom voegt zich met het doorvoeren van deze arbeidsvoorwaarde bij een nog vrij korte lijst van werkgevers in Nederland. ‘We hopen ook dat dit besluit ons (nog) aantrekkelijker maakt als werkgever voor mannen, want die hebben we er graag bij.’


1Humanitas-Fotolia.jpg‘In de ogen van onze organisatie is het niet meer van deze tijd om alleen moeders betaald verlof te bieden’, zei Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas onlangs. Lees hier wat Humanitas doet voor vaders en mede-moeders.


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.