Lobby voor inzet groepshulp in plaats van beroepskracht

De inzet van een derde beroepskracht voor baby’s vanaf 2019, leidt tot onrust in de branche. ‘Is zoiets betaalbaar?’, vragen kinderopvangeigenaren zich af. Annelies Zoomers, directeur-bestuurder van SKOS Kinderopvang, denkt dat een groepshulp meer kan bijdragen aan kwaliteit dan een derde beroepskracht. Ze vraagt collega-ondernemers om haar lobby te steunen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Een derde beroepskracht voor baby’s, dat kunnen we toch niet betalen? Het was ook voor Zoomers de eerste gedachte toen ze hoorde over deze IKK-maatregel ‘Maar toen ik de argumenten voor deze regel bekeek, begon ik na te denken over welk effect er met deze maatregel beoogd wordt: Meer aandacht en minder stress voor baby’s op de groep. Daar kan ik natuurlijk achter staan. Maar leidt de inzet van een derde kracht op de babygroep tot dit resultaat?’ Zoomers denkt van niet.

Groepshulp

Net als bij veel andere kinderopvangorganisaties is er bij SKOS enkele jaren geleden bezuinigd op de groepshulp.

0
2614

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.