Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Leg geen doek over kinderwagen’

Marianne Velsink
Met deze hete dagen zie je vaak dat volwassenen een doek over de kinderwagen leggen om de baby te beschermen tegen de zon. Doe dit niet, zeggen Zweedse medici in een onderzoek.
Doek over kinderwagen.jpg
Op een dag dat het buiten 22 graden is

Het onderzoek werd eind vorige maand gepubliceerd. Een doek over de wagen beschermt baby’s wel tegen verbranding, maar er is ook een risico op oververhitting in de wagen. Hierover publiceert (o.a.) RTL Nieuws.

Uitdroging

Op een dag dat het buiten 22 graden is, kan de temperatuur in de kinderwagen binnen een half uur oplopen naar 34 graden. De risico’s worden bevestigd door de Nederlandse kinderarts Koen Joosten van het Sophia Kinderziekenhuis. ‘Als er geen ventilatie is, houd je kind de warmte vast’. Joosten waarschuwt voor uitdroging. Daarom is het behalve ventilatie ook belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtinname.

Warme dagen? Vergeet behalve de kleine kinderen ook niet de bso-kinderen in te smeren. Hiervoor waarschuwt het KWF Kankerfonds. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.