Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Landelijk Register openbaar

Landelijk Register openbaar

Sinds 1 oktober is het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) voor iedereen in te zien. In het LRK worden alle kinderdagverblijven, organisaties voor buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouders geregistreerd die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Ouders hebben alleen recht op kinderopvangtoeslag als ze gebruikmaken van kinderopvang die in het LRK staat. Het LRK is te raadplegen op landelijkregisterkinderopvang.nl

Registratie van combi-groepen
Overigens is het nu nog niet mogelijk om gecombineerde groepen te registreren in het LRK. Dit zijn groepen waar zowel kinderen van de dagopvang als de buitenschoolse opvang naartoe gaan. Deze groepen worden apart in het LRK ingevoerd. De inpectie van de gecombineerde groepen vinden plaats op het zwaarste regime. Dit betekent volgens de eisen van de dagopvang, met aandacht voor de aanwezigheid van oudere kinderen in de groep. Dit moet terug te vinden zijn in onder andere de risico-inventarisaties, in het spelmateriaal en inrichting van de ruimte en in het pedagogische beleid en praktijk.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.