Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laat kinderen spelen, ontdekken en leren met Piramide Digitaal!

Wil jij werken met een goed, leuk én handig erkend educatief programma? Piramide Digitaal biedt een compleet aanbod voor baby’s, dreumesen en peuters om op een veilige manier te spelen en zich op de best mogelijke manier te ontwikkelen. Vraag nu een gratis demo aan!
Piramide Digitaal

Tijdens je werk in de kinderopvang wil je graag bezig zijn met de kinderen. Maar je hebt ook nog allerlei andere taken die soms veel tijd kosten. Piramide Digitaal, een hoog aangeschreven, erkend educatief programma, helpt je jouw werk veel fijner, eenvoudiger en leuker te maken. Zo vindt ook Esther, een pedagogisch medewerker op een kinderdagopvang. Zo vertelt ze dat de digitale ‘Planner’ het werken zo makkelijk maakt, maar er toch volop ruimte is om allerlei activiteiten naar eigen inzicht in te delen.

Maak gebruik van de makkelijke ‘Planner’

Een voorwaarde voor een educatief programma is dat kinderen alles goed leren begrijpen. Daarom wordt bij Piramide Digitaal elk thema (project) via vier vaste stappen behandeld; oriënteren, demonstreren, verbreden en verdiepen. Deze vier stappen zijn verwerkt in de zogenoemde ‘Planner’. Deze ‘Planner’ bevat veel spelsuggesties, voorspeelstukjes, tal van activiteiten, downloadbare bijlagen met pictogrammen en woordkaarten én muziek. Dit alles ingedeeld in 12 projecten die elk een periode van het jaar centraal staan.
Piramide Digitaal heeft zoveel mogelijkheden, maar is tegelijkertijd erg overzichtelijk en werkt gemakkelijk. Voor een groep, maar ook voor elk kind afzonderlijk. Daarbij houdt de ‘Planner’ ook alle statistieken keurig bij. Zo kan je in één oogopslag zien of er voldoende aan alle ontwikkelingsgebieden en doelen is gewerkt.

Spel gericht op uitdaging, ontdekplaten en games

Piramide Digitaal heeft veel aandacht voor spel. De speelleeromgeving is rijk uitgewerkt met allerlei suggesties voor 11 verschillende hoeken. Esther, werkzaam in de kinderopvang, vertelt dat alle hoeken zo goed, duidelijk én op een leuke manier uitgewerkt zijn. ‘Zo goed en leuk dat kinderen écht tot een verdieping in het spel komen en het spelen in de hoek uitdagend blijft.’
Daarnaast is er per project ook een ontdekplaat. Deze wordt gefaseerd aangeboden volgens de vier vaste stappen. Zo maken kinderen spelenderwijs kennis met woorden en zinnen. Ook wordt vanuit de getekende plaat de relatie gelegd met de échte wereld, met behulp van foto’s en gesproken tekst.
Daarnaast komt uiteraard hierin ook het spelelement terug met onder meer verschillende digitale games en komen er bijpassende woorden aan bod die in het netwerk van begrippen terugkomen. Ook kunnen in verschillende hoeken de ontdekplaten nagespeeld worden in het doen-alsof spel. ‘Er komt van alles aan bod; voorbereidend rekenen, omgaan met tijd, het experimenteren, etc. De kinderen zijn zo enthousiast. Vooral ook door de spelsuggesties die we vaak gebruiken’, vertelt Esther.

Voldoet aan alle ontwikkelingsgebieden en doelen

Vanzelfsprekend voldoet Piramide Digitaal aan alle SLO doelen. Ook worden alle ontwikkelingsgebieden behandeld. Het initiatief ligt in eerste instantie bij het kind zelf. Jij begeleidt waar nodig is.
De combinatie met de vele leuke spelsuggesties, games, tal van activiteiten en de makkelijke hanteerbare planner, maakt Piramide Digitaal het makkelijkste educatieve programma om mee te werken voor jou én het leukste en beste voor de kinderen.

Gratis demo aanvragen of meer informatie

Wil je meer informatie of wil je zelf werken met Piramide Digitaal in je groep? Kijk op www.piramidemethode.nl of stel je vraag via info@piramidemethode.nl. Nog leuker is het om een gratis demo aan te vragen! Dan worden meteen al je vragen beantwoord en zie je hoe Piramide werkt in de praktijk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.