Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

kopie gastouderdiploma is voldoende

kopie gastouderdiploma is voldoende

Gastouders die zich willen registreren, stuitten de afgelopen tijd op warrige antwoorden over het afgeven van hun diploma bij de gemeente. In de ene gemeente werd een gewaarmerkt diploma vereist, in de andere zou een kopie voldoen.

Verwarring
Aan alle onduidelijkheid is nu een eind gekomen. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft nu bekend gemaakt dat een gewone kopie van het diploma genoeg is om je als gastouder in te laten schrijven.
De verwarring ontstond omdat het Ministerie van OCW in haar informatiebrochure wel stelde dat het diploma gewaarmerkt moest zijn. Reden hiervoor was het tegengaan van fraude. Er bestond blijkbaar een angst voor vervalste diploma’s. Maar omdat de GGD tijdens de controle alsnog de mogelijkheid heeft om het origineel in te zien en dit ook zal doen, is besloten dat alle gemeenten voortaan genoegen mogen nemen met een kopie van het diploma.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.