Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kober wil 25 peutergroepen overnemen

Kober Kinderopvang en Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) hebben een intentieverklaring getekend voor een overname. De 25 peutergroepen van SPR zouden dan vanaf 1 januari 2017 onder de vlag van Kober komen te vallen.
1 Kober overname peuteropvang.jpg
Een eerdere overname van de 35 peutergroepen in Roosendaal door onderwijsstichtingen ketste af. - Foto: iStock

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, wordt de komende weken onderzocht. Kober wil alle medewerkers met een vast contract overnemen. Ook wil Kober de peutergroepen laten participeren in Integrale Kindcentra  (IKC’s).  Of dit haalbaar is, moet nog blijken en wordt in nauwe samenwerking met de betrokken onderwijsstichtingen onderzocht.

Overname onderwijs ketst af

De peuterspeelzaalstichting in Roosendaal probeerde de peutergroepen eerst onder te brengen bij de onderwijsorganisaties Stichting Katholiek Primair Onderwijs (KPO) en Stichting openbaar Basisonderwijs West-Brabant (OBO), maar dat bleek niet haalbaar. 17 van de 25 peutergroepen zijn gehuisvest op scholen van de KPO en de andere acht op scholen van de OBO.

Protestantse peutergroep

Eén peutergroep, gevestigd op de protestantse basisschool De Kroevendonk gaat in ieder geval niet mee naar Kober. Deze wordt opgenomen als zelfstandig geheel binnen de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs. Kober hoopt dat als de overname lukt, dit op 1 januari 2017 gerealiseerd is.

2017 wordt ook het jaar dat de harmonisatie in alle Nederlandse gemeenten geregeld moet worden. Vanaf 1 januari 2018  moet de harmonisatie voltooid zijn en daarmee de verschillen tussen peuterspeelzaalwerk en kinderopvang grotendeels verdwenen zijn. Gemeenten, peuterspeelzaal- en kinderopvanghouders staan voor verschillende keuzes in dit omvangrijke traject. In dit artikel staan mogelijke scenario’s.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.